Chargement Évènements

Randy Priem (PhD)

Financial Economist, FSMA

Randy Priem is een expert op het gebied van marktinfrastructuren en financiële benchmarks bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). In dit verband houdt hij toezicht op de Belgische centrale effectenbewaarinstellingen en vertegenwoordigt hij de FSMA bij zes Europese EMIR-colleges van regulatoren voor CCP’s en bij het coöperatieve toezichtscollege voor T2S. Bovendien is hij lid van diverse ESMA werkgroepen zoals de Post-Trading Standing Committee en het CCP policy committee. Naast het toezicht op de marktinfrastructuren houdt hij toezicht op Euribor en Eonia en op andere significante en niet-significante Belgische benchmarks. Hij is lid van het ESMA benchmark netwerk van deskundigen en vertegenwoordigt vaak de FSMA in de EU RFR werkgroep. Hij heeft een aanzienlijke kennis van crypto-assets en DLT.

 

Daarnaast is Randy Priem professor aan de United Business Institutes (UBI), geaffilieerd aan MiddleSex University London, en tevens gastprofessor aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij doceert corporate finance, asset pricing en international finance cursussen en doet onderzoek op het gebied van financiële markten, private equity investeringen en beleggingsfondsen. Hij publiceerde in verschillende internationale tijdschriften zoals the Journal of Financial Regulation and Compliance, the Journal of Applied Corporate Finance, the Review of Political Economy en the European Management Review. Hij presenteerde zijn werk op verschillende internationale conferenties in o.a. Chicago, Toronto, Atlanta, Parijs, Londen, Istanbul, Porto en Houston.

 

Randy Priem behaalde een doctoraat in bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkte eerder als gastonderzoeker aan de Schulich School of Business in Toronto (Canada).

  • Aucun résultat trouvé.